2013. június 22., szombat

Kundalini


Neked mi jut eszedbe a ’kundalini’ szó hallatán? Egy összetekeredett kígyó, a legalsó energia központban? A ’föld elemmel’ való kapcsolat legalapvetőbb szimbóluma? Esetleg egy fehér turbános nő elborult tekintettel?


Amennyire én látom, a jóga is ki van téve a szélsőséges megközelítési módok veszélyének.

Sokszor háborgunk az oly divatos, fitnesz jóga egyre nagyobb térnyerésén. A ’feszes popsi, égjen a zsír’ hozzáállás, és a spiritualítás-mentes, ’Mc Donalld’s Jóga hisztérikus nyálverése bizony sokaknál kiveri a biztosítékot...
                         

Van azonban egy nem kevésbé hisztérikus, másik véglet is. Ez pedig nem más, mint 'az egó türelmetlen megvilágosodás kergetése’.

Azt hiszed, ha eleget fizetsz egy megvilágosodás referensnek, majd lerövidítheted az időt? Ha ez így lenne, a világ leggazdagabb emberei mind Buddhák lennének, nem gondolod?


Odáig sokan eljutunk, hogy a magasabb, spirituális minőségek megvalósításához, a kundalini felébresztésén keresztül vezet az út. Nem mindegy azonban, hogyan is történik ez a felébresztés. Veled is előfordulhat, hogy rosszkor és nem megfelelően ébreszt fel valaki, és ilyenkor lehet, hogy morcosan reagálsz.


Nem egy műszaki kütyüről van szó, amit bármikor ki, be kapcsolgathatsz. A Kundalini nem játékszer!!!

Ő egy istennő, akihez kellő tisztelettel érdemes csak közelíteni. Összetekeredett kígyó alakban szunnyad a legalsó energia központunkban (’Gyökér Csakra), és, ha spirituális mohósággal ráversz egy bottal, hogy ébresztő, akkor megmar, és teljesen jogosan…


A ’kundalini szimptómák/szindrómák’ –ról már a wikipédián is olvashatsz. Egész kiterjedt irodalma kezd lenni a neten.

Többféle 'élménybeszámoló' létezik. Általában először jönnek a kellemesebb élmények, fény és hangjelenségek, aztán átveheted mások érzéseit, égő fájdalmak lesznek úrrá egész testedben és lassan teljesen elszakadsz jól megszokott világodtól... 



Ha nincs ilyenkor a közeledben valaki, aki tudja, min mész át, és, aki segíteni tud, akkor bajban vagy. Ez a folyamat hosszú évekig eltarthat. Kellett neked izomból gyúrni a mágikus képességekre…

Jó, jó értem… Akkor nem megyek olyan helyre, ahol első alkalommal mindjárt felpiszkálják a kundalinit. Én csak békésen jógázgatok, semmi spirituális kísérletezés.

A baj az, hogy korunk hisztérikus társadalmában a kundalini már eleve fel van piszkálva!
Vajon hány szexuális inger ér egy férfit, egy átlagos napon? Nem nézek tévét, nem olvasok szex lapokat, de, ha lemegyek a Blahán a metróba, a létező összes reklám felület nyomja bele az arcomat abba, hogy itt a bikini szezon…


Kimész az utcára, és ordítanak a fehérnemű reklámok. Egy képet nem tehetsz magadévá... Az üzenet pedig az, hogy mindig sóvárogjál, akarj valamit, amit nem kaphatsz meg. Ha mégis, akarj többet, jobbat, újat. Nőként pedig megkapod az állandóan változó trendeket. Ilyen ruha, olyan táska...

Soha nem lehetsz elég jó nő, elég jó pasi (Férfi? Ezt a szót már lassan nem is ismerjük…).


Sorsunk, az 'elérhetetlen' folytonos hajszolása és az állandó kielégületlenség.

A véget nem érő szexuális és egyéb ingerekre a kundalini morcos kígyóként reagál, akkor is, ha semmilyen ezt célzó szellemi gyakorlattal nem provokáltad.

A szexuális aberráció fénykorszakát éli! Az elfojtások sosem vezettek jóra. Senki nem tanítja meg, mit csinálj a felkorbácsolt energiáiddal, indulataiddal. Nem gondolnád, mire képes egy híradó!

Nem barátom, a Kundalinit nem felpiszkálni, hanem először is megnyugtatni kell. Majd, ha megtanultad tisztelni, majd, ha Te magad is megnyugodtál és tiszta szívvel gyakorlod a ’Türelem Nemes Erényét’, talán egy igaz tanító is megjelenik az életedben, aki a szintednek megfelelő gyakorlatokkal vezet át ezen a hihetetlen, szellemi alkímián.


Addig pedig nincs más hátra, mint visszatalálni a legtisztább forrásunkig, az ősi magyar mesékig, mivel ezek hordozzák az ártatlanságunkat. Legyünk méltók a védelemre, és őrizzük tudatosságunkat, mert egy beteg világnak egészséges emberekre van szüksége. 


3 megjegyzés:

  1. Ezt elmondhattad volna Kundalini nélkül is. Így csak felhasználtad a nevét, egy eszközzé tetted. Ha nem érzed jól magad, ha nem tetszenek tendenciák, magadba nézz. Ne Kundalini miatt aggódj, magad miatt aggódj.

    VálaszTörlés
  2. Ügyesen félreértettél, és valószínűleg nem csak engem. A Kundalinit nem én használom, hanem azok, akik emberek naivságát kihasználva dollár milliókat keresnek rajta és olyan veszélyes átalakulásokat indítanak el másokban, melyeket nem biztos, hogy kézben tudnak tartani. Neveket direkt nem írtam le, de a tények közléséhez ugyanúgy jogom van, mint bárki másnak.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nagyon jó írás! A Kundalinit nem tudom hogyan lehetett volna kihagyni belőle, amikor pont arról van szó, hogy a Kundalinit pontosan ismerni kell és érteni, hogy miről is van szó. Ajánlom mindenkinek Gopi Krishna írását a "Kundalini, the evolutionary energy in man" . Ő beszámol arról. hogy milyen mellékhatásai lehetnek a Kundalini idő előtti felébredésének. A mű írójának 19 évébe tellett míg stabilizálta a lelkl állapotát. Nem mindenki ilyen erős, úgyhogy nagyon értékes Gopi Krishna írása és tapasztalata. SZerintem igenis aggódni kell amiatt, ha emberek tudatlanul követnek spirituális gyakorlatokat és ezzel veszélyeztetik saját és mások épségét is. Legyen fény a szívekben és rend a fejekben:)

    VálaszTörlés